2de Verslag Diamonds 1 – Diamonds 3 door Piet Laan

Beste teamleden,

En dit is dan weer het elfde verslag en zijn we inmiddels op de helft van dit biljartseizoen. Inderdaad de helft van competitie zit er op. En dat hebben we woensdagavond afgesloten met een wedstrijd tegen onze eigen clubgenoten van het team Diamonds 1.

Het was in de Viaanse Molen een drukte van belang. Heel veel biljarters en begeleidende leden (dus veel bekende gezichten), die op deze avond druk waren met teamen en met voorwedstrijden. Er hing dus het welbekende gezellige biljartsfeertje.

Onze tegenstander, het team van Diamonds 1 bestond uit captain Janhans Berg, Nico Zuurbier en, als dame in dit gezelschap, Ada Nuesink. Ada kwam nogal overhaast en wat laat het biljartcentrum binnen en had, vanwege haar werk, er net een ritje Utrecht op zitten. Dat bevorderde uiteraard niet haar gemoedsrust en dat kwam later, in de gespeelde partijen, toch ook enigszins tot uiting.

In ons team was Jan Snel, als vervanger van de afwezige Willem Kerssens, onze eerste man. Hij had deze avond de pittige opdracht om Nico Zuurbier goed partij te geven. Gezien de ons welbekende biljartkwaliteiten van Nico zou dat wel eens een behoorlijke klus kunnen worden. En dat bleek ook inderdaad het geval. Aanvankelijk begon de eerste partij wat stroef, beide spelers leken elkaar wat af te tasten, maar gaandeweg herstelde Nico en kwam hij duidelijk in z’n ritme. Jan daarentegen bleef nogal weifelend spelen en kon zijn bekende kleine spel met vaak verrassende series niet tot uitvoer brengen. De volle winst ging dan ook naar zijn tegenstander.

In de tweede partij was er bij onze teamgenoot sprake van een redelijke opleving. Het begon wat beter te lopen, maar toch kwam Jan deze avond niet echt los. Nico liet opnieuw zijn rustige en solide spelletje zien en pakte daarmee de volle winst. Voor ons team dus nog geen punten.

Dat werd anders in de partijen die onze Gerrit Piersma speelde tegen Janhans Berg. Deze speler dient 75 bandstoot caramboles te maken en dat bleek deze avond toch een hele opgave te zijn. Het liep met Janhans niet geheel naar wens, terwijl Gerrit een prima en vertrouwd spelletje liet zien. Heel geleidelijk bouwde hij dan ook een voorsprong op en wist in 19 beurten zijn eindtotaal van 135 libre caramboles te bereiken.

De tweede partij was een evenbeeld van de eerste. Opnieuw voor Janhans moeilijke aanvangspatronen waardoor de echte series achterwege bleven. En Gerrit wist opnieuw te overtuigen door wederom de winst te pakken met een eindmoyenne van rond de 7.00. En dat betekende dat ons team hierdoor de volle winst kon laten noteren. Voortreffelijk!

Piet Laan bond dus de strijd aan tegen Ada Nuesink. Ze kenden elkaar vanuit de Nova Vita tijd en beiden verwachtten dan ook twee boeiende partijen met mooi biljartspel. Niets was echter minder waar. De bekende nauwkeurigheid was ver te zoeken waardoor echt mooie series ook achterwege bleven. Na een moeizame partij kon Piet dit eerste treffen winnend afsluiten, maar de tweede partij verdiende toch zeker een betere invulling.

Maar daar kunnen we deze keer kort over zijn. Het werd opnieuw geen fijne partij. Lastige, ongewenste beginballen voor Ada waardoor bij haar het spel maar niet op gang kwam. Mede hierdoor kon Piet de winst al vrij snel zeker stellen en de punten voor zijn team bij laten schrijven.

Door deze resultaten hebben we dus een eindstand van 9 – 5 kunnen laten noteren in ons voordeel. Een mooi resultaat en is zeker een positieve opsteker bij de start van de tweede competitiehelft.

Bijgevoegd treffen jullie de Uitslag Diamonds 1 – Diamonds 3

De volgende wedstrijd staat genoteerd voor vrijdag 5 januari 2018. We spelen dan tegen het team van ‘t Stetje in de Viaanse Molen.

Piet Laan, teamleider Diamonds 3.