De Picardie – De Viaanse Molen

De Picardie – De Viaanse Molen

Zaterdag 20 januari mocht het topteam van de Viaanse Molen aantreden in Afferden te Limburg.

Dit keer met George Kenter, Vincent Veldt en reservespeler Stefan Damen. In een ontspannen setting heulden wij met de vijand en reden gebroederlijk samen met Sam en Opa richting Afferden. Waarom zou je immers met twee auto’s 200 km achter elkaar aan rijden?

In Afferden aangekomen wachtten onze andere opponenten Micha Van Bochum en Dennis Timmers namens De Picardie ons op.

Stefan startte in het 71/2 tegen Dennis Timmers en Vincent nam het op tegen Micha van Bochum. Dennis was een maatje te groot voor Stefan die slechts 4 beurten nodig had voor de 150 caramboles.

Vincent keek al snel naar een forse achterstand na een serie van Micha van 98. Vincent knokte door en kwam goed terug. Met beide nog 15 caramboles te gaan voor beide spelers sloeg de spanning toe. Helaas lukte het Vincent niet om erop en er over te gaan en verloor jammerlijk. Een zure nederlaag die nog even bleef hangen, te meer omdat het er op leek dat George in het bandstoten Sam van Etten zou gaan pakken. Maar daar stak Sam een stokje voor. Een klein foutje van George in beurt 10 werd direct afgestraft door Sam, die uitging met een knappe serie van 38. George kon de pijn verzachten door de resterende 10 punten in de gelijkmakende beurt te maken. Gelijkspel in 11 beurten. Een prima partij!

De Tweede ronde ging de 71/2 partij wederom naar de Picardie. Dit keer speelde Timmers in beurt 7 uit met een knap gespeelde serie van 86.

Vincent had meer focus en concentratie dan in de eerste wedstrijd en maakte in beurt twee een mooie serie van 130, waardoor een flink gat was geslagen. Toch duurde het nog tot beurt 8, waarin Micha ondertussen gevaarlijk dicht bij kwam, voordat Vincent de partij winnend af kon sluiten.

Als George zou stunten tegen Sam, zouden we toch nog een puntje stelen. Sam begon echter sterk met twee series van in de 30. George knokte terug en kon aanklampen bij Sam, maar moest na 9 beurten met 63 caramboles op het bord, toch buigen voor Sam.

Helaas 5-1 en 4-2 verlies, wat ons laat zakken naar de laatste plaats, omdat onze concurrenten vandaag twee maal wonnen. De competitie is nog lang en we blijven vechten om ons te handhaven in de eredivisie.

3 februari is de volgende wedstrijd tegen Egbersbeek in Arnhem. Weer een belangrijke wedstrijd waar we punten kunnen pakken.

Wij houden u op de hoogte!

Vincent