Diamonds 3 – ’t Stetje door Piet Laan

Verslag Diamonds 3 – BV ‘t Stetje

Beste teamleden,

De eerste week van het nieuwe jaar 2018 hebben we alweer afgesloten. En wat het biljarten betreft, dit betekent ook dat het teambiljarten weer in gang is gezet en dat we gaan beginnen aan de tweede helft van de C1 teamcompetitie.

Afgelopen vrijdag, 5 januari, stond dan ook de eerste wedstrijd weer gepland. Dit betrof het treffen tegen BV ’t Stetje uit Bakkum. We zagen de ons bekende spelers binnenkomen in de Viaanse Molen in de persoon van Cock van Hooff en Volkert Schaap. Hun derde man, Jesus Perez Sanchez ontbrak echter. Peter Groenendal nam zijn plaats in en daar kreeg later op de avond Piet Laan nog een hele kluif aan.

Zoals gezegd, kreeg onze Gerrit Piersma Cock van Hooff te bekampen. In de eerste partij ging dat heel voorspoedig. Gerrit stond heel solide en met de beste voornemens te spelen en gaf zijn tegenstander geen gelegenheid om in zijn spel te komen. In 19 beurten met een moyenne van ruim 7 was het pleit beslecht en konden de eerste winstpunten voor ons team worden bijgeschreven.

Helaas werd dat in de tweede partij een heel andere vertoning. Wellicht door de eerste verliespunten van koploper ’t Stetje, werd de sfeer tussen beide spelers er niet beter op en ontstond er nogal wat irritatie. Uiteindelijk werd de partij in 30 beurten (!!!!) beëindigd. De punten gingen deze keer naar van Hooff, maar eigenlijk verdiende deze partij geen winnaar. Heel jammer, want dit alles doet bij de spelers en de toehoorders afbreuk aan de sportiviteit en aan de juiste beleving van onze mooie biljartsport.

Willem Kerssens speelde zijn beide partijen tegen Volker Schaap. Na enkele weken van afwezigheid was Willem weer van de partij en we waren oprecht blij om hem wederom de carambooltjes te zien maken. Het ging ‘m prima af. De eerste partij sloot hij met winst af in 18 beurten en een moyenne van 5.27. Klasse!

De tweede partij verliep eveneens voortvarend. Maar ook zijn tegenstander Schaap zette duidelijk een tandje bij en wist in deze toch wel spannende partij steeds een stap voor te blijven. De winst ging dan ook naar de Bakkummer, maar Willem liet duidelijk zien dat hij ’t spelletje nog niet is verleerd.

Zoals gezegd, Piet Laan trof de nieuwkomer Peter Groenendal als tegenstander. Geen onbekende naam in biljartkringen, wat Peter is een kundige driebander, zeker op de grote tafel. Deze avond echter betrof het een spelletje libre en dat betekent toch echt dat hiervoor iets meer rust en techniek aan de orde is. En dat mankeerde er dus aan waardoor Piet een zeer lastige biljartavond kreeg te verduren. Het werden twee verliespartijen met moyennes van rond de drie. Nogal teleurstellend en zeker niet motiverend, maar het is nu eenmaal “all in the game” zullen we maar zeggen. Dus ditmaal geen punten voor het team.

Door deze resultaten staat er een eindstand van 5 – 9 genoteerd in het voordeel van tegenstander ‘t Stetje.

Bijgevoegd treffen jullie de  Uitslag Diamonds 3 – ’t Stetje

De volgende wedstrijd staat genoteerd voor woensdag 10 januari 2018. We spelen dan een uitwedstrijd tegen het team van de Musketiers in de Kraakstraat te Zaandam.

Piet Laan, teamleider Diamonds 3.