Maximale winst voor topteam Viaanse Molen!!

2 keer 6-0 winst voor Topteam De Viaanse Molen

Zaterdag 28 oktober kwam het team van Etikon/De Hazelaar op bezoek. Een team waarin twee wereldtoppers spelen te weten Frederic Caudron en Jean-Paul de Bruijn. Maar laten zij nu net in Frankrijk voor de wereldbeker driebanden spelen. Een duidelijk zwakker team moest hierdoor aantreden tegen de mannen van de Viaanse Molen. Voor de ambiance en publiek natuurlijk jammer dat deze toppers niet mee spelen, maar voor de kansen op punten kwam het eigenlijk wel goed uit.

André Peereboom mocht het opnemen tegen Eric Dericks in het 71/2. Na een moeizame start kwam André als eerste goed uit de startblokken en liep uit op de achterblijvende Dericks. Met weinig tegenstand kon André naar de 150 caramboles toe spelen in 11 beurten.

Vincent had het op de andere tafel zwaar tegen Jordy Kanters in het 47/2. Hij kon niet loskomen en keek na 7 beurten tegen een forse achterstand aan 27 – 125. Niet opgeven en doorknokken. Met kleine serietjes kroop hij toch weer dichterbij. Met een afsluitende serie van 58 wist hij uiteindelijk de winst binnen te slepen. De eerste wedstrijdpunten waren binnen.

Aan George de taak om er 6-0 van te maken in de band partij. In Gertjan Veldhuizen had hij een getalenteerde tegenstander van formaat. Het werd een spannende partij die tot de 70 caramboles gelijk op ging. Gelukkig was het George die het laatste eindsprintje naar de 100 er als eerste uit wist te persen. 6-0

Na een goed verzorgde lunch van Kees van Schaik waren de batterijen weer opgeladen voor de volgende ronde.

André speelde vanaf het begin af aan zelfverzekerd in het 71/2. De ballen werden goed geraakt met fijn, verzorgd spel op de lijn tot gevolg. Ook nu kon Dericks niet volgen. André speelde een keurige partij uit in 11 beurten.

Vincent had wederom een stroeve start met na drie beurten slechts 10 caramboles tegen 62 van Kanters op het bord. Met een goed gespeelde serie die strandde bij 91 kwam hij goed terug. In beurt 7 kon hij de laatste 55 bijschrijven en was de winst wederom binnen.

George zorgde voor de kers op de taart. Gertjan begon sterk door in beurt 1 met 25 weg te gaan. George deed er nog een schepje bovenop en antwoordde met een serie van maar liefst 62! Een waardige eredivisie-serie. De partij werd er een van hoog niveau. Gertjan kwam goed terug, maar het gat dat George geslagen had was niet te overbruggen. In 10 beurten haalde George de tweede 6-0 van de dag binnen;

Dank aan Kees van Schaik voor de goede verzorging. Dank aan de sponsor Stukadoorsbedrijf Noordeloos. En natuurlijk dank aan de arbiters van vandaag, Co Bolten, Toon Kansen, Sabine Bakker, Jan Veldt en Dick Ofman.

25 november spelen we uit tegen Wennekes. De volgende thuiswedstrijd is 9 december.

Tot dan bij de Viaanse Molen.

 

Vincent Veldt