Topteam De Viaanse Molen – Wennekes

Afgelopen zaterdag 17 maart was voor ons een belangrijke pot. Hier zouden de mannen van de mietjes worden gescheiden..

We moesten winnen om er voor te zorgen dat we het nog in eigen hand hadden om niet te degraderen. Voor ons helaas, dat Patrick Niessen van de Belgische stal gehaald werd.

Dit is over het algemeen een bijna zekerheid voor matchpunten tegen! Deze “Belg” (oud bondscoach van Nederland) is van een bijzonder hoog niveau. Dit wil niet per definitie zeggen dat we kansloos zijn, maar we hebben de cijfers tegen..

André mocht het opnemen in het 47/2 tegen Patrick. Na slechts 4 beurten was het kwaad geschied, André toch nog met 79 car. achterlatend. Hard gestreden, maar tegen dit geweld kon hij niet op. 0-2..
Vince op de andere tafel kon zijn borst nat maken tegen Ian van Krieken. Meer kans was er tegen Ian op de spelsoort 71/2. Ook Vince kon geen vat krijgen op deze sterke speler. Na 5 beurten was het ook voor Vincent tijd om zich op de kroketten en de soep te storten. 0-4 en daarmee was de eerste ronde al gelopen..

George kon evt. nog 2 partijpunten pakken om de pijn te verzachten. Dit moest gebeuren tegen de best betaalde biljarter (Tsjech) van de wereld, Marek Faus….! Dit moet wel de best betaald biljarter zijn als hij per uur betaald zou worden!! pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff.
Verder een erg aardige jongen, maar zo traag.. George kon in één partij 4 paar sokken breien, dat was dan wel weer positief. Kortom, George won de partij in te veel beurten, maar de eer was gered. 2-4..

Na de altijd goed verzorgde lunch gingen we weer van start om de schade te beperken..

André stortte zich weer op Patrick in het 47/2. Dit keer kreeg hij slechts 3 beurten de tijd. Met een serie van 196 ging Patrick uit. André kon evengoed nog 80 car. tegengas geven, maar dit was bruut geweld! 0-2 snik..
Misschien kon Vince het tij keren.. De gehele partij was het ‘kop of munt’. Vrijwel gelijk gingen ze richting finish.. Zou het dan toch nog gebeuren..
Helaas voor ons was het Ian die na 9 beurten de langste adem had. Vince kwam 22 car. te kort.. Dit was een mooie kans voor ons geweest, maar helaas. 0-4
Als laatste kon George nog proberen de laatste partijpunten veilig te stellen, maar ook hij kwam te kort tegen Marek Faus.
Op 17 car. voor het eind viel het doek en konden we onze wonden gaan likken. 0-6

We hebben nog een kleine kans om in de eredivisie te blijven, maar dan hebben we de ‘hulp’ nodig van de andere teams. Kortom, we hebben het niet meer in eigen hand.

Graag wil ik de arbiters en schrijvers weer bedanken voor hun inzet!! Altijd fijn om op jullie te kunnen rekenen. ook Kees en Rob bedankt voor de goede zorgen!

Laatste pot: 14 april uit tegen City/Dibo! ‘The moment of truth’!!