Verslag Benelux biljart – Viaanse Molen

Verslag topteamwedstrijd Benelux Biljarts/Snellen Horeca – De Viaanse Molen (14-10-17)

Met Matthijs Bakker voor de 2e keer in de gelederen werd op de 4e topteamspeeldag een goed resultaat behaald in het verre Haps. U kent het wel, het dorp 204 km ten zuidzuidoosten van Pingjum en 208 km ten noordnoordoosten van Biggekerke.

Overigens wel wennen zo’n naam. Ik weet niet beter of het meervoud van Hap is Happen en wordt sinds mensenheugenis gevormd door er “en” aan toe te voegen (indien nodig – hier dus – nog een extra medeklinker). Dit geldt bijv. ook voor de plaats Bergen (geen Bergs), voor Assen (geen Ass), voor Petten (geen Pets), Woerden (geen Woerds) en nog veel meer. Wellicht dat “men” (net als schrijver dezes) het na deze uitleg onbegrijpelijk vindt dat niet Happen maar Haps het dorpsnaamkaartje is.

Hoe dan ook, het afreizen moest dus niet naar Happen maar naar Haps geschieden waar een sterk team klaar stond om ons te begroeten en ………. te bestrijden!

Hoewel Matthijs (47/2) tegen Guido Kauffeld zeer energiek uit de startblokken kwam (1e beurt 77) haperde de machine daarna enigszins waardoor het nog een close finish werd. Nooit erg als je uiteindelijk toch de winst pakt. Op de andere tafel probeerde André (71/2) zich met hand en tand te verzetten tegen een dreigende nederlaag. Diverse kansen werden helaas niet benut waardoor hij (ongewild en lijdzaam) moest toezien hoe tegenstander Demi Pattiruhu de buit binnenhaalde. Tussenstand 2-2. Voor de beslissende partij moest George aantreden tegen topspeler Raymond Swertz. Een paar jaar geleden wist onze bandstoter hem al eens met een slotserie van 60 te verschalken waardoor toch een min of meer terechte hoop op herhaling werd gekoesterd. Na 8 beurten een 72-27 voorsprong! Echt waar? Jazeker! Na een zes beurten durende Viaanse dip (14 beurten: 81-77) herleefde onze man en met 19 liet hij Swertz in het Hapser zand bijten. En belangrijker: 4-2 winst. Door blijdschap overmand werd in de pauze besloten in het broodje bal niet te happen maar ……….. te hapsen.

Tijdens gememoreerde bandstootthriller werd op het andere biljart de 1e partij (71/2) van de 2e wedstrijd gespeeld. André stond na 6 beurten heeeeeel ver achter (102-7) maar herrijzing uit het Hapser stof betekende 3 beurten later het passeren van de finishlijn.

Met een voorsprong van 2-0 moesten Matthijs en George (1 van hun mocht ook) proberen “het karwei” af te maken. Twee keer winnen tegen Benelux zou zeker in aanmerking komen voor een apart artikel in “De Biljartballen” maar om u meteen uit de droom te helpen: het mocht niet zo zijn.

Mede door de pittige ballenmaaltijd werden in de 2e helft van deze zaterdagmiddag 2 nederlagen geleden waardoor de 2e wedstrijd als verlies de boeken in gaat. Toch heerste alom tevredenheid over een naar behoren presterend DVM-team dat met een 50% score – tezamen met de aanhang – voldaan huiswaarts keerde.

Over 2 weken (28/10) weer thuis in de ozo gezellige thuishaven. Dan wacht ons het team van Hazelaar/Etikon uit Rosmalen met wereldtoppers Jean Paul de Bruijn en Fréderic Caudron.

Wordt het smullen? Kom kijken en beleef het!

André Peereboom