Verslag De Musketiers – Diamonds 3 door Piet Laan

Verslag De Musketiers – Diamonds 3

Beste teamleden,

Vorige week woensdag, 10 januari, hebben we onze tweede wedstrijd gespeeld. Ditmaal betrof het  de uitwedstrijd tegen De Musketiers in het Zaandamse biljartcentrum aan de Kraakstraat.

Er werd op ons gerekend. De koffie stond klaar en ook aan de tafels en het materiaal was duidelijk aandacht besteed.

In eerste instantie miste onze tegenstander vanwege verkeersomstandigheden nog één teamgenoot. En dat betekende voor Piet meteen een meevaller. Want als derde man kon hij nu gelijk aan zijn partij beginnen in plaats van het gebruikelijke arbitreren in de eerste ronde.

Dat zoiets positief kan uitpakken zal aanstonds in het verdere verslag tot uitdrukking komen.

Gerrit speelde zijn twee partijen tegen Gerard Buskemolen. Een koele, rustige speler die zeer geconcentreerd met het spelletje bezig was. Het bleef de eerste ronde lang spannend, maar uiteindelijk had de Zaankanter toch de langste adem en moest Gerrit zich gewonnen geven. Het moyenne van Gerrit, 6.11, was overigens best verdienstelijk maar onze man laat vaker zien dat hij meer in huis heeft.

En dat kwam in de tweede ronde dan ook prompt tot uiting. Direct vanaf het begin pakte Gerrit het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Met leuke series bouwde hij een voorsprong op en sloot deze partij af in 14 beurten met een moyenne van 9.64. En dat betekende dus de volle winst. Echt mooi om onze teamgenoot zo kundig en met overtuiging bezig te zien. Perfect!

Op de andere tafel trad Piet aan tegen Peter van den Bosch. Zoals gezegd, komt Piet normaal gesproken pas later op de avond aan bod en moet er vaak in de aanvangsronde eerst een langere (kader)partij worden gearbitreerd. En dat neemt nog al eens behoorlijk veel energie wat ten koste gaat van de biljartpartijen die dan daarna nog gespeeld dienen te worden.

Enfin, er was op deze avond dus een andere volgorde en dat betaalde zich kennelijk uit.

In de eerste partij was het lange tijd onzeker wie de winst ging behalen. Maar Piet had toch de langste adem en ging er uiteindelijk met de winstpunten vandoor.

In de tweede partij was het overwicht van Piet veel overtuigender. Al heel snel liep de voorsprong op en wist hij met trefzeker spel de zege in 17 beurten veilig te stellen met een moyenne van 5.35. En dat betekende deze keer de volle winst, maar ook weer eens een goed biljartgevoel bij deze speler.

Willem Kerssens speelde zijn beide partijen tegen de verlate speler Jan Gieskens. En voor het gehaaste gedrag moest deze Jan toch enigszins de tol betalen. In de eerste partij kon hij niet de rust vinden die voor dit spelletje toch echt nodig is en speelde nogal onzeker. Willem daarentegen kon wél de nodige rust opbrengen en wist in een gedegen partij de volle winst te pakken.

In de tweede ronde waren de rollen omgedraaid. Gieskens speelde veel energieker maar ook ruimer. Hierdoor kreeg Willem niet de gelegenheid om in zijn spel te komen en moest deze keer de winst aan de tegenstander laten.

De matchpunten gingen deze keer vrij nipt naar het team van de Musketiers waardoor er uiteindelijk een eindstand van 8 – 6 kon worden genoteerd in ons voordeel.

Deze week speelt ons team geen wedstrijd. De eerstvolgende staat gepland voor dinsdag 23 januari 2018. We spelen dan een thuiswedstrijd tegen het team van Onder Ons Castricum.

Piet Laan, teamleider Diamonds 3.