Verslag Diamonds 2 – Diamonds 3 door Piet Laan

Aan de teamleden van Diamonds 3

Gerrit Piersma – Willem Kerssens – Siem Velthoven – Kiet Vu – Jan Snel

Verslag Diamonds 2 – Diamonds 3

Beste teamleden,

Allereerst even de melding dat jullie in de aanhef de naam van Ruud Steenbakker niet meer aantreffen. Onze voorzitter heeft ons doen weten dat Ruud bedankt heeft als lid waardoor hij dus ook geen deel meer uitmaakt van ons Diamonds 3 team. Jammer, maar het is niet anders.

Dan het verslag van onze wedstrijd tegen onze clubgenoten van Diamonds 2. Over deze ontmoeting hadden we niet een echt gerust gevoel . Dit team staat namelijk hoog op de ranglijst in de C1 competitie en zal naar verwachting hoge ogen gaan gooien in de strijd om de bovenste plaatsen. Deze avond waren het onze clubgenoten Pieter van der Hoek en Rob Oliemans die het team gingen vertegenwoordigen en als extra troef maakte Kiet Vu Hung het drietal compleet. Dat deze Kiet voor het nodige spektakel zou gaan zorgen, zal uit het volgende verslag wel blijken.

Gerrit kreeg deze avond dus Pieter van der Hoek als tegenstander toegewezen. In de eerste partij was er geen sprake van echt vuurwerk. Over en weer leuk spel met niet al te hoge series. Gerrit bleef daarbij steeds aan de goede kant van de score en wist dan ook als eerste de eindstreep te bereiken. De eerste punten waren dus binnen voor ons team.

In de tweede partij waren de rollen echter omgedraaid. Pieter nam heel  geleidelijk het initiatief over en kwam steeds beter in z’n spel. Daarvan getuigde ook prompt de serie van 56 waarmee hij meteen de zege veilig stelde. Gerrit kwam noch knap terug met een slotserie van 37, maar kon daarmee niet verhinderen dat deze keer de punten naar de tegenstander gingen. Een verdeling dus van de punten in een sportieve tweestrijd.

Willem speelde zijn twee partijen tegen Rob Oliemans. En daarvan werd het nodige  verwacht. Willem was de laatste weken duidelijk in goede doen en speelde weer sterk en met vertrouwen. Ook Rob laat de laatste tijd mooi spel zien, dus de verwachtingen waren hoopvol. Maar helaas, bij Willem kwam dat deze avond niet tot uiting. Naar de oorzaak blijft het gissen, maar in beide partijen wist onze man niet op gang te komen. De series bleven achterwege, de vertrouwde piqués misten de precisie, kortom het wilde maar niet vlotten. Zijn tegenstander Rob daarentegen, kreeg na een wat matig begin de smaak te pakken en wist beide partijen in winst om te zetten. Zeker de tweede partij getuigde van klasse, want Rob liet hierbij een moyenne van 6.33 noteren. Dus deze keer voor ons team geen punten.

En dan komt het hoofdstuk Kiet Vu Hung, de derde man van dit Diamonds 2 team. Hij speelde zijn partijen tegen Piet. Kiet schoot als een komeet uit de startblokken. Hij opende in zijn eerste partij gelijk met een serie van 26 en in de beurt daarna nog eens ruim 20 caramboles. Het werden uiteindelijk 9 beurten en een eindmoyenne van 9.22. Echt grote klasse wat gepaard ging met de nodige sportieve felicitaties richting zijn persoon. Dat Piet in dit verhaal niet voorkwam, laat zich gemakkelijk raden. Tegen zo’n meedogenloze en klasse rijke  tegenstander was even niet op te boksen.

Maar er kwam nog een partij. En toen was Piet duidelijk wel bij de les, Vanaf het eerste moment wist hij het spel te dicteren en bleef Kiet het antwoord schuldig. De rollen waren dus omgedraaid en aan het eind kon Piet onbedreigd de punten voor ons team bij laten schrijven.

De matchpunten werden door het team van Diamonds 2 behaald. Hierdoor werd deze ontmoeting met een stand van 10 – 4 in hun voordeel beslist.

Bijgevoegd treffen jullie de Uitslag Diamonds 2 – Diamonds 3 aan met het overzicht van de behaalde resultaten.

De volgende wedstrijd staat genoteerd voor woensdag 8 november tegen het team van DVO 2. We spelen in de Viaanse Molen.

Piet Laan, teamleider Diamonds 3.