Verslag Diamonds 3 – De Vrijbuiters door Piet Laan

Beste teamleden,

Wederom een verslagje van een door ons team gespeelde wedstrijd. Ditmaal betreft het de partij tegen de Vrijbuiters uit Beverwijk welke jongstleden woensdag is gespeeld in de Viaanse Molen.

Jullie zullen begrijpen dat de zware nederlaag in het voorgaande treffen tegen Onder Ons Wormer ons bepaald niet lekker zat. Verliezen is nog tot daar aan toe, maar liever niet met zulke grote cijfers. Daarom stonden er een tweetal zeer gemotiveerde spelers klaar om de strijd tegen de Vrijbuiters aan te binden. Inderdaad, u leest het goed, een tweetal, want Gerrit en Piet misten deze avond hun vaste maatje Willem. Vanwege privé omstandigheden moest deze helaas verstek laten gaan. Gelukkig was Jan Snel bereid om de opengevallen plek in te nemen. En na een inleidend gesprekje bleek ook Jan bereid om er zogezegd “vol” in te gaan, want de eer van de Diamonds moest toch enigszins worden gerehabiliteerd.

Jan was deze avond onze eerste man en kreeg als tegenstander de zeer kundige kaderspeler Hans Koolen toegewezen. Het werd een partij waarin de Vrijbuiter speler duidelijk de lakens uitdeelde. Enkele pittige series van in de 40 en een eindmoyenne van ruim 10 waren Jan duidelijk te machtig.

Maar er kwam nog een tweede partij. En daarin toonde onze man een ijzersterke mentaliteit. Na een wat matig begin wist hij het spel te verplaatsen en kreeg hij middels een aantal leuke series al snel de eindstreep in zicht. Doordat Koolen in de eindfase zich ook niet onbetuigd liet, werd het een spannend slot, Maar Jan wist toch heel koelbloedig de zege veilig te stellen en de eerste punten voor ons team binnen te slepen. Klasse!

Gerrit had Ronald Gosewehr te bekampen. In eerste instantie leek dat een pittig klusje te worden gezien het verschil van 135 om 95 in het aantal te maken caramboles. Maar Gerrit pakte dit alles heel onverstoorbaar op en bouwde met solide spel een veilige voorsprong op. Met een moyenne van ruim 7 eindigde hij dan ook als eerste en nam breed lachend de felicitaties in ontvangst.

De tweede partij liet meer spanning zien. Gosewehr had zijn lesje geleerd en maakte het Gerrit met moeilijke aanvangsstoten bepaald niet gemakkelijk. Hij eindigde met 7 caramboles verschil weliswaar als eerste, maar had nog geen reden tot juichen. Gerrit had namelijk de nabeurt en wist in deze laatste beurt dit verschil te overbruggen. Remise derhalve en dat betekende wederom winstpunten voor ons team.

Piet speelde zijn partijen tegen Walter Hollander. Ook daar was het verschil aanzienlijk in het te maken aantal caramboles, 95 om 75. Piet had in de eerste partij geen kans en moest na veel gemiste aanvangsstoten de punten aan Hollander laten.

In de tweede partij lukte het gelukkig beter. Met een moyenne van tegen de vijf wist Piet deze partij met winst te beëindigen en kon ook hij een bijdrage leveren aan de het aantal winstpunten voor ons team.

Door deze resultaten hebben we dus een eindstand van 8 – 6 kunnen laten noteren in ons voordeel. Heel positief en gaf ons drieën, Jan, Gerrit en Piet een goed gevoel.

Bijgevoegd treffen jullie de Uitslag Onder Ons Wormer – Diamonds 3.

De volgende wedstrijd staat genoteerd voor woensdag 20 december. We spelen dan tegen onze clubgenoten van Diamonds 1 in de Viaanse Molen.

 

Piet Laan, teamleider Diamonds 3.