Verslag Diamonds 3 – DVO 2 door Piet Laan

Aan de teamleden van Diamonds 3

Gerrit Piersma – Willem Kerssens – Siem Velthoven – Kiet Vu – Jan Snel

Verslag Diamonds 3 – DVO 2

Beste teamleden,

Na DVO 1 een tweetal weken geleden, waren we deze keer op de woensdagavond gastheer voor hun collega’s, het team van het Heerhugowaardse DVO 2. En het waren bekende gezichten die de Viaanse Molen kwamen binnenstappen. Fred Braan en Mark Schouten, twee geroutineerde hoofdklassers en Jan Vader die als derde man hun team completeerde. Dus het beloofde een interessante ontmoeting te worden.

Gerrit had dus Fred Braan als tegenstander. Na een wat stroef begin pakte Gerrit al vrij snel het initiatief. Hij bouwde een ruime voorsprong op en de overwinning leek een kwestie van tijd. Maar een aantal moeilijke aanvangsstoten gooiden echter roet in het eten en begonnen er haperingen te ontstaan in het scoreverloop. Het werd uiteindelijk een close finish en wist Braan er toch nog een remise uit te slepen.

Wonderlijk genoeg kende de tweede partij ditzelfde beeld. Gerrit ging wederom prima van start en had in no time een bijna zekere voorsprong opgebouwd. Maar opnieuw toonde de DVO’er zich een taaie tegenstander, wist enkele mooie series te maken en kon toch nog met slechts enkele caramboles verschil als eerste te finish bereiken. Enigszins teleurstellend voor onze Gerrit, maar all-in the game zullen we maar zeggen.

Willem speelde zijn twee partijen tegen Mark Schouten. En dat mag ook wel eens gezegd worden: wat hebben we op deze avond van het spel van Willem genoten. Meteen vanaf de afstoot ging hij als een raket van start. Hield ook bij moeilijke spelsituaties het overzicht en bouwde binnen de kortste keren een niet meer in te halen voorsprong op. Uit in 15 beurten en een moyenne van ruim 6.

En de tweede partij verliep op dezelfde wijze. Gedurfde pique’s, ruime rondspeelballen, het lukte deze avond allemaal. En dat betekende dat aan het eind van deze partij er welverdiende felicitaties waren van zijn tegenstander Mark en ook de dik verdiende complimenten van zijn teamgenoten.

Piet daarentegen trof deze avond een tegenstander in topvorm. Jan Vader stond zeer voortvarend te spelen en wist in 13 en 14 beurten beide partijen uit te maken. Hierdoor kreeg Piet vrijwel geen gelegenheid om goed in zijn spel te komen en moest de punten dan ook aan zijn tegenstander laten. Dus deze keer helaas geen punten voor ons team.

De matchpunten werden met nipt verschil door het team van DVO 2 behaald. Hierdoor werd deze ontmoeting met een stand van 9 – 5 in hun voordeel beslist.

Bijgevoegd treffen jullie de Uitslag Diamonds 3 – DVO 2 aan met het overzicht van de behaalde resultaten.

Let op Willem en Gerrit: De volgende wedstrijd staat genoteerd voor dinsdag 16 november (en niet 17 november!!) tegen het team van Hazefelder 4. We spelen dan in Purmerend, Karekietpark 22.

 

Piet Laan, teamleider Diamonds 3.