Verslag Diamonds 3- Onder Ons Castricum door Piet Laan

Verslag Diamonds 3- Onder Ons Castricum

Beste teamleden,

Dinsdag,23 januari, hebben we de wedstrijd gespeeld tegen het Castricumse Onder Ons. Keurig op tijd stapten deze mannen binnen in ons biljartcentrum De Viaanse Molen zodat we tijdig aan deze ontmoeting hebben kunnen beginnen.

Uit de competitiestand bleek dat we precies gelijk stonden in het behaalde aantal punten. Verwacht mocht worden dat dit treffen dus wellicht een verdeling van de punten zou gaan betekenen. Maar niets was minder waar en dat zal uit dit verslag dan ook wel blijken.

Gerrit beet zoals gewoonlijk de spits af. Zijn tegenstander, Frans Peperkamp, die bekend staat als een speler die nog wel eens een verrassing in petto heeft, liet er vanaf het begin zogezegd geen gras over groeien. Met royale series bouwde hij een duidelijke voorsprong en leek het een kwestie van tijd dat hij als eerste zou eindigen. Maar daar moet je bij Gerrit niet mee aankomen. Want met nog 45 caramboles begon onze man aan een inhaalrace. En die stopte pas toen die serie was afgelopen en hij daarmee zijn 135 caramboles bij elkaar had gespeeld. En dat betekende alsnog de volle winst en liet daarmee zijn tegenspeler Frans verbluft achter. Echt perfect!

De tweede partij verliep daarentegen veel moeizamer. Beide spelers konden hun ritme niet meer vinden waardoor het aantal beurten flink opliep. Uiteindelijk finishte Gerrit toch weer als eerste en kon daarmee de volle winst voor ons team veilig stellen.

Omdat onze Willem Kerssens wat later arriveerde, kwam Piet in deze beginronde als eerste aan bod. Hij had als tegenstander Ab Schuit, een redelijk bekende bandstoter in ons district. In de eerste partij bouwde Piet een zeker lijkende voorsprong op. Maar dat hield geen stand omdat zijn tegenspeler Ab opeens de geest kreeg en met een prima serie van 24 de partij meteen wist te beëindigen.

Zoiets vraagt uiteraard om een revanche. En dit lukte inderdaad in de tweede partij. Opnieuw een oplopende voorsprong voor Piet wat hem uiteindelijk de volle winst opleverde. Jammer was alleen het grote aantal beurten wat hiervoor nodig was, maar met het vertoonde ruime spel blijkt zoiets helaas bijna onvermijdelijk.

Willem Kerssens speelde zijn beide partijen tegen Jan van Duijn. Hoewel Willem dus wat verlaat aan de biljarttafel verscheen, was dat aan z’n spel niet te merken. Zeer geconcentreerd en met zichtbaar plezier scoorde hij de ene serie na de andere en pakte de volle winst met een prima moyenne van 5.58.

Ook de tweede partij werd in winst omgezet, alleen ging dat veel moeizamer. Het luidruchtige sfeertje op de late avond in het biljartcentrum speelde duidelijk parten en kwam de concentratie bepaald niet ten goede. Maar de volle winst uit beide partijen vergoedde toch weer veel en gaf Willem en zijn teamgenoten veel voldoening.

Door deze resultaten konden we een eindstand van 12 – 2 noteren in ons voordeel. Een geweldig resultaat wat duidelijk naar meer smaakt!

Bijgevoegd treffen jullie de Uitslag Diamonds 3 – Onder Ons Castricum

 

De eerstvolgende wedstrijd staat gepland voor vrijdag 26 januari 2018. We spelen dan een uitwedstrijd tegen het team van Rappel Bastiaan Makelaardij in het biljartcentrum Boko aan de Kraakstraat in Zaandam.

 

Piet Laan, teamleider Diamonds 3.