Verslag Hazefelder 4 – Diamonds 3 door Piet Laan

Aan de teamleden van Diamonds 3

Gerrit Piersma – Willem Kerssens – Siem Velthoven – Kiet Vu – Jan Snel

Verslag Hazefelder 4 – Diamonds 3

Beste teamleden,

Na een aantal thuiswedstrijden in de ons vertrouwde omgeving van De Viaanse Molen, kregen we nu een uitwedstrijd te spelen in Purmerend. Hier waren de mannen van Hazefelder onze gastheer. Gelijk bij binnenkomst was het een drukte van belang. Een wirwar van spelers, twaalf gereedstaande biljarttafels, het was duidelijk even zoeken naar onze tegenstanders en naar de te bespelen tafels. Maar het kwam allemaal goed. Al snel maakten we kennis met Wim van Westerop, Kees Bond en Frank Torcqué die het vertegenwoordigende team vormden van Hazefelder 4.

Gerrit kreeg van Westerop als tegenstander. Deze 58/2 kaderspeler bleek een speler van formaat. Heel kalm en rustig bekeek hij de diverse spelsituaties en was uiterst precies en kundig in de uitvoering daarvan. In 10 beurten wist hij de partij te beëindigen. Voor onze man Gerrit was er dus in eerste instantie geen beginnen aan en moest hij lijdzaam toezien dat de punten naar zijn tegenstander gingen.

In de tweede partij waren beide spelers duidelijk aan elkaar gewaagd. Er werd subliem gespeeld, kregen we heel mooi biljart voorgeschoteld en waren er wisselende kansen voor de overwinning. Uiteindelijk kwam Gerrit 4 caramboles tekort, maar kon hij terugzien op een prima partij, een hoogste serie van 35 en een moyenne van 8.18. Een kundige prestatie!

Willem speelde tegen Kees Bond. Deze Bond was niet echt een onbekende. Afgelopen zondag betwistte hij namelijk in de laatste spannende finalepartij tegen onze teamgenoot Kiet Vu het kampioenschap van de tweede klas wat toen, zoals we inmiddels weten, door onze Kiet werd gewonnen. Nu stond er dus weer een Diamonds lid tegenover hem in de persoon van Willem, wat bij hem toch wel bepaalde revanche gevoelens opriep. Onze man had daar uiteraard geen boodschap aan en ging voortvarend van start. Al snel was er een voorsprong opgebouwd die niet meer te overbruggen was en kon Willem met een moyenne van 5.58 de partij winnend afsluiten.

De tweede partij verliep aanvankelijk op dezelfde wijze. Maar halverwege stokte bij Willem de productie en wist Bond beetje bij beetje terug te komen. Het werd een zeer spannend slot. De Hazefelder was als eerste uit, maar onze man wist in de nabeurt bijna remise te maken. Inderdaad bijna, want de laatste carambole mislukte op het nippertje en moest hij de winst toch nog uit handen geven. Een verdeling van de winstpunten derhalve.

Over Piet kan er deze keer een positief verhaaltje worden geschreven. Hij wist namelijk tegen Frank Torcqué in beide partijen de volle winst te behalen en liet ook nog eens een voortreffelijk spelletje zien. In de eerste partij had hij zijn te maken 95 caramboles in 15 beurten bij elkaar, wat een moyenne betekende van 6.33.

En de tweede partij verliep eveneens zeer voortvarend. Ondanks een aantal lastige spelpatronen wist hij toch nog in 19 beurten als eerste te finishen waardoor hij deze avond alle vier winstpunten voor z’n team wist te bemachtigen. Een puik resultaat!

De matchpunten werden door de teams broederlijk met elkaar gedeeld waardoor deze ontmoeting in een eindstand van 7 – 7 is geëindigd.

Bijgevoegd treffen jullie de Uitslag Hazefelder 4 – Diamonds 3 aan met het overzicht van de behaalde resultaten.

De volgende wedstrijd staat genoteerd voor over drie weken op  woensdag 6 december. We spelen dan tegen het team van Onder Ons Wormer in Wormerveer.

Piet Laan, teamleider Diamonds 3.