verslag ’t Stetje – Diamonds 3 door Piet Laan

Verslag ’t Stetje – Diamonds 3

Beste teamleden,

De kop is er af. Maandagavond 4 september hebben we dan onze eerste wedstrijd gespeeld in dit nieuwe biljartseizoen ’17 – ’18.
Hiervoor werd de reis ondernomen richting Castricum waar BV ’t Stetje onze gastheer en tegenspeler was. En ook zij waren er helemaal op voorbereid en was alles, inclusief de koffie, weer keurig in gereedheid gebracht om de strijd aan te gaan.

Wij kregen met ons team te maken met de spelers Cock van Hooff, Jesus Perez Sanchez en Volker Schaap. Dit was hetzelfde team wat in het afgelopen competitie kampioen was geworden in de C1 en bij de landskampioenschappen in Nieuwegein als tweede was geëindigd. Dus een heel sterk trio waar we deze avond onze handen echt vol aan zouden krijgen. Dit team werd ook deze hele avond weer ondersteund door een tweetal oudere supporters die het tel- en schrijfwerk voor hun rekening namen. Best een welkome en positieve aanvulling wat ook voor ons duidelijk een verlichting betekende.

Gerrit kreeg dus Cock van Hoof te bekampen die als kaderspecialist in het 57/2 al een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd. In de eerste partij gingen beide spelers in eerste instantie keurig gelijk op. Maar toen kwam dan het moment waar Cock zijn faam mede mee heeft opgebouwd. Hij produceerde opeens een serie van ruim 80 caramboles en wist daarmee gelijk de zege veilig te stellen.

In de tweede partij echter zette onze Gerrit duidelijk nog een tandje bij. Ook hij wist een hoge serie van 45 te scoren en had duidelijk uitzicht op de winst. Maar, helaas op 7 punten voor het eind stokte de productie en wist zijn tegenstander toch nog als eerste te eindigen. Met eindmoyennes van 6.73 en  8.00 mag onze man overigens best tevreden zijn en zullen er in de komende wedstrijden zeker wel de nodige punten worden gescoord.

Willem bond de strijd aan tegen Volker Schaap. Ook een tegenstander die z’n mannetje staat en voor een verrassing weet te zorgen. Dat bleek wel in de eerste partij. Deze Volker produceerde in de beginfase een serie van 43. En dat betekende voor Willem meteen een gigantische achterstand. Maar beetje bij beetje knabbelde onze man een flink deel van z’n achterstand weg, maar kon toch niet voorkomen dat de punten naar de tegenstander gingen.

De tweede partij verliep voor Willem wat stroever. Veel ballen in de categorie “net niet” waarbij te zien was dat het echte biljartgevoel nog wat aangescherpt moet worden. Dit alles betekende dat er geen punten werden gescoord en ons team dus nog met lege handen stond.

Piet stond nu dus voor de taak om tegen Jesus Perez Sanchez nog wat puntjes voor ons team binnen te halen. In de eerste partij, die heel lang gelijk opging, leken de eerste punten er aan te komen. Maar helaas, met een slotserie van 14 wist Jesus Piet te passeren en meteen de volle winst te pakken.

In de tweede partij deelde Piet zogezegd de lakens uit. Meteen vanaf het begin pakte hij het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Dus winst en een moyenne van 4.13. En ook het extra winstpunt ging met minimaal verschil naar ons team, waardoor er een eindscore kon worden genoteerd van 11 – 3 in het voordeel van BV ’t Stetje.

Bijgevoegd treffen jullie de bijlage aan met het overzicht van de individuele resultaten.

Concluderend mag gezegd worden, dat na deze eerste competitiewedstrijd het resultaat toch wat aan de magere kant is. Maar gezien het vertoonde spel en de dominante klasse van onze tegenstander mogen we verwachten dat er binnenkort betere resultaten zijn te melden.

De volgende wedstrijd is over 3 weken en staat genoteerd voor woensdag 27 september tegen Rappel Bastiaan Makelaardij in de Viaanse Molen. En twee dagen later, vrijdag 29 september, spelen we wederom en dan tegen Onder Ons Castricum.

Piet Laan, teamleider Diamonds 3.