Verslag topteamwedstrijd Wennekes.nl – De Viaanse Molen (25-11-17)

Gisterochtend 25 november gingen Vincent en George op pad richting Rumpt. Onze reserve Freek Ottenhof gingen samen met Willem van Westrop en uiteraard de moeder van Freek op eigen gelegenheid. Freek speelt op dit moment eerste divisie in het topteam Oegstgeest en had een vrije ronde, zodoende kon hij met ons meedoen. André bleef op deze reis thuis.

We moesten aantreden in het nieuwe pand van Wennekes.nl. Het oude pand was afgebrand en nu stond hier een prachtige nieuwe biljartzaal met 4 grote – en 4 kleine tafels. Erg sfeervol. Wennekes.nl, kwam in een sterke bezetting, namelijk Patrick Niessen (voormalig bondscoach van Nederland), Marek Faus en Jim (Niessen) van der Zalm. Freek en Vincent beten de spits af op respectievelijk 71/2 en 47/2. De tafel was super snel, ‘rond’ en weinig soepele ballen. Dit bleek een moeilijke combinatie te worden.

Freek tegen Patrick was een lastig verhaal. Patrick is een van de beste 71/2 spelers in de competitie, dus veel hoop, maar weinig verwachting. Uiteraard is Freek ook niet de eerste de beste, maar tegen dit kanon zijn maar weinig spelers opgewassen. Na 5 beurten was het gepiept. Freek met zo’n 60 car. achterlatend. Op de andere tafel was het Vincent die het tegen Jim op moest nemen. Jim voelde de tafel beter aan dan Vincent en na 6 beurten was het ook voor hem afgelopen. 132 car. nog gemaakt. Het was aan George om de eer te redden en de 2 resterende partijpunten binnen te harken. Dit bleek na een hééééééél lange partij niet te lukken. Marek Faus, afkomstig uit Tsjechië heeft namelijk de gewoonte om de bal net zo lang aan te kijken tot de tegenstander in slaap valt..! Dit is dan ook 100 keer gelukt, zodat ik in ieder geval volledig uitgerust ’s middags weer naar huis kon rijden. Uiteraard is dit ieder z’n goed recht, maar het maakt het spel er niet aantrekkelijker op. Kortom, 0-6 voor Wennekes, snik..

Op de andere tafel was Vince bezig aan zijn quest naar caramboles. Dit bleek een spannende partij te worden. Met een mooi gespeelde serie van 136 kwam Vince uiteindelijk op 199 caramboles…..! Eén carambole te kort.! Zou dit zijn komende week gaan verpesten…? Jim nog 16 te gaan.. Mis! Vince kreeg nog een kans en met een moeilijke bal te gaan maakte hij de 200 vol. Jim miste in de 6e omloop de gelijkmakende beurt en zo stonden wij op 2-0 in de 2e ronde… Er was weer hoop.

Nu was het aan Freek en/of George om de punten te pakken. Voor Freek bleek het weer een moeilijke pot te worden tegen Patrick, die nu in slechts 3 beurten uit ging. Freek maakte in de gelijkmakende beurt nog een mooie serie van 53, maar het mocht niet baten. 2-2. De laatste mogelijkheid voor de punten kreeg George. Na weer een ellenlange partij, waarin er nog wel kansen waren, was het uiteindelijk Marek die het eerste de 100 vol maakte. (uitgerust) weer naar huis.

Volgende keer, 9 december een thuiswedstrijd in De Viaanse Molen tegen koploper The City-Dibo met spelers als René Luijsterburg, Wiel van Gemert, Thomas Nockemann en Roy van Raaij.

GK