Verslag Waterland 4 – Diamonds 4 door Reijn Roos

Verslag Waterland 4 – Diamonds 4  d.d. 5-10-2017 

Rob, Kiet en Ky vormden het team in deze wedstrijd, vergezeld door ondergetekende als supporter, schrijver, teller, verslaggever en liefhebber van hapjes. 

Het team van Waterland bestond uit Ruud Geschiere, Theo Ory en Piet Duif, zij bleken sportieve en gezellige tegenstanders te zijn. 

Robert en Kiet beten het spits af. Robert trad in het strijdperk tegen Theo, Robert kon moeilijk in zijn spel komen, mede door het “ruime” spel van Theo, 26 punten in 15 beurten en toen, een serie van 20 in de 16e beurt, hoop doet leven, maar de opleving was van korte duur, Robert verloor de partij met 67 caramboles in 30 beurten, 2-0 voor Waterland. 

Op de andere tafel speelde Kiet een gedegen partij tegen Ruud, met regelmatig series boven de 10, hij won de partij, 92 caramboles in 23 beurten, stand 2-2. 

Ky deed niet onder voor zijn broer en won zijn partij tegen Piet, 70 caramboles in 24 beurten, dankzij mooie series van 12, 14 en 15, dat tikt lekker aan natuurlijk. Stand 2-5, want ook het extra punt konden we bijschrijven.  

De hapjes kwamen door en enthousiast werd met de tweede helft begonnen. 

Robert’s tweede partij verliep niet veel beter, na 25 beurten was de stand 60-50 in het voordeel van Theo, toen sloeg Robert toe, mede geholpen door een falende Theo, die in de laatste 4 beurten de laatste 5 caramboles niet kon maken, met series van 14 en 9 sleepte Robert de partij alsnog binnen, 75-65 in 29 beurten. Stand 2-7. 

Kiet liet het in zijn tweede partij afweten, na een aanvankelijk redelijk begin, 23 caramboles in 8 beurten, moest hij de overwinning aan Ruud laten, Kiet eindigde na 52 caramboles in 25 beurten. Stand 4-7. 

Ky was in zijn tweede partij tot en met de 11e beurt goed bezig, 42 caramboles, daarna kakte hij in en kwam uiteindelijk 10 punten te kort tegen Piet, Ky eindigde met 60 caramboles in 26 beurten, stand  6-7, na enig rekenwerk bleek het extra punt voor Waterland te zijn waardoor de uitslag 7-7 in de boeken gaat. Moe maar voldaan keerden we huiswaarts. Bedankt voor de gezellige avond mannen en voor de lift! 

De 7-7 levert ons de eerste plaats op, zij het nipt, a.s. maandag is ’t Stetje onze tegenstander, altijd gezellig. 

Reijn