Geschiedenis

landvanooit1995Natuurlijk hebben wij als biljartvereniging “de Diamonds” een geschiedenis opgebouwd. Wat bij meer verenigingen gebeurd is hier ook het geval geweest. Door onvrede met de toenmalige beheerder van de locatie zijn een aantal mensen met elkaar rond de tafel gegaan en besloten om een nieuwe vereniging op te richten en het biljartcentrum Moras als plaats te kiezen.

De eerste leden waren: Jan Baas, Arie Berkhout, Cees Dekker, Eus Hage, Bert Kok Hans Kooistra en Herman van der Weerd. De naam werd bedacht door Bert Kok. De naam Diamonds komt van de diamonds die in de randen van een biljart zitten. Dit universele systeem wordt vooral in het driebandenspel gebruikt.

In de 25 jaar dat we bestaan hebben we vanaf het begin en mede dankzij onze Good Old Jan Baas een reputatie opgebouwd met het organiseren van grote finale’s. En dan hebben we het over Nationale finales met grote spelers zoals Jos Bongers, Henri Tillemans, Piet Adrichem etc.

Nog een aardigheidje! Voor een studieopdracht heeft iemand een mooie video gemaakt tijdens een paar maandagmiddagen in de Viaanse Molen met als acteurs  “de Old Diamonds”

Zo op het oog 55+ biljarten.